HAKKIMIZDA

2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 5/i maddesi gereğince okutulması isteğe bağlı olan (zorunlu olmayan) beden eğitimi derslerinin verilmesi amacı ile aynı kanunun 21 inci maddesi ve Akademik Teşkilat Yönetmeliği’nin 14 üncü maddesine göre 1992 yılında Muğla Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı olarak kurulmuştur.
            Bölümümüz, uluslararası müsabakaların yapılabildiği suni çim futbol sahası ve tartan atletizm pisti, 3 adet Olimpik Spor Salonu, 2 adet Kondisyon, Güç Geliştirme Merkezi ve Fitness salonu, Dans salonu, Aerobik ve Step Salonu, Aletli ve Ritmik Cimnastik Salonu, masaj salonu, 6 adet tenis kortu, yüzme havuzu, plaj hentbolu, plaj voleybolu ve plaj futbolunun yapılabildiği kum sahalarda eğitim-öğretim yapmaktadır.
            Bölümümüz, çağdaş alt yapısı, eğitim-öğretim faaliyetleri, sportif faaliyetleri ve diğer kurumlarla olan saygın ilişkileri ile büyümekte ve gelişmektedir. Bölüm olarak amacımız:
1. Bölümümüzün araştırma, eğitim ve hizmet alanlarında oluşturduğu modeller ve uygulamalarla öğrencilerimizin ve toplumun yaşam kalitesini yükseltmesine katkı sağlamak,
2. Öğrencilerin yeteneklerini tanımalarını sağlamak ve geliştirmek,
3. Boş zamanlarını spor yaparak değerlendirme, sağlıklı birey olma bilincini oluşturmak,
4. Sportif alanda yarışma teknikleri ve kurallarını tanımak, geliştirmek yerel, bölgesel, ulusal düzeyde bireysel-takım sporlarında yarışarak milli birlik-beraberlik ruhunu güçlendirmek,
 5. Öğrencilerimizin ilgi duyduğu spor branşlarında Üniversitemiz spor tesis ve imkânlarını kullanma alışkanlığı kazandırmak ve spor devamlılığını sağlayarak fakülte, yüksekokul, Üniversitemiz spor kulübü ve Üniversitemiz takımlarına katkıda bulunarak, boş zamanlarını spor yaparak değerlendirmelerini sağlamaktır.